25/08/2021
1528

Süt Otu Tohumu

Süt otu yem bitkisinin orijinal adı Lolium Multiflorum’dur. Lolium multiflorum yani ryegrass italyan çimi buğdaygil ailesinden gelen tek yıllık kaba yem bitkisidir.

Lolium multiflorum ( ryegrass italyan çimi ) lezzetli, proteince yüksek verimi olan yem bitkisidir.
Özellikle süt yetiştiriciliği yapan çiftçilerimiz hayvanlarını ryegrass yem bitkisi ile besledikten sonra süt artışındaki farkı görüp ryegrass italyan çimi (lolium multiflorum) süt otu adını vermişlerdir. Ryegrass otu % 25 süt artışı sağlamaktadır. Ryegrass ile beslenen hayvanların süt artışı olduğu gibi sütleri lezzetli de olmaktadır. Süt ile yapılan ürünlerinde lezzetinde artış olmaktadır.



Süt otu geniş yapraklı yüksek lif özeliğine sahip kaba yem bitkisidir. Yüksek lif özeliği sayesinde
hayvanlarda hazımsızlık yapmaz. Şişlik, ishal gibi problemleri olmaz. Süt otunu hayvanlar çok severek tüketmektedir. Hayvanların keyif alarak beslendiği bir kaba yem bitkisidir. Otlatılarak da yedirildiği için hayvanlara daha da bir artısı olmaktadır.

Süt otu yetiştiren çiftçiler süt otu tohumunu ekilen arazisini sulayabilirlerse 5 ile 6 biçim almaktadırlar yok eğer sulayamazlar ise 2 ile 3 biçim alırlar. Bir biçiminde 2,5 -3 ton yeşil ot toplamda 10 ile 15 ton yeşil ot verir. 2 ile 4 ton da kuru ot elde edebiliriz. Süt otu ilk biçimine ılıman havalarda 35 ile 40 güne gelir hava soğudukça gün uzamaktadır. Biçim yükseklikleri de 35 – 40 cm dedir.

Süt otu soğuk iklim bitkisidir. Serin iklime adapte olmuştur. Ülkemizin her bölgesinde sorunsuz
yetiştiriciliği yapılır. Her bölgenin sıcaklık değişikliklerine göre ekim tarihleri değişiklik gösterir. Genel olarak ülkemizde ağustos ortasında başlayarak yıl sonuna kadar devam eder. Hava sıcaklıkları 35 derecenin üstünü görmesi ile süt otu ölecektir.



Süt otu hem otlatılabilir, hayvanlara biçilerek verilebilir, kuru otu ve silajı yapılabilir. Bu yönleri ve
fabrika yemlerinin gittikçe pahalanması ile hayvan yetiştiricilerinin vazgeçilmezi olmuştur.
Çiftçilerimizin süt otu tohumunu güvenilir şekilde alacağı adres Torunoğlu Tohumculuk'tur.

Torunoğlu Tohum olarak orijinal OECD belgeli ithal tohum satmaktayız ve tohum alan çiftçilerin ekiminden hasadına kadar her zaman yanındayız. Süt otu tohumu kg fiyatı 27 lira 25 kg lık ambalajları 675 liradır.

Sipariş İçin
0 322 239 88 08 - 0 532 266 40 41