17/07/2020
2297

Yaz Grass Otu Nedir?

Yaz Grass diye bir yem bitkisi tohumu yoktur, uydurma bir kavramdır. Bu bitki halk arasında Yaz Otu olarak bilinen TEFF GRASS için söylenmiştir.



Teff Grass;   firmamızın 11 yıl emek vererek ülkemize kazandırdığı yazlık bir yem bitkisidir. İtalyan Ryegrass’ı, yapay çayır merayı, silajlık soyayı ülkemize kazandıran Torunoğlu Tohumculuk ot tipi Teff Grass’ı da ülkemize kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktadır.



Teff Grass Nedir?
Teff Grass; Etiyopia kökenli olduğu bilinen bir Afrika kaba yem bitkisidir. Amerika’da kaba yem üretiminde büyük bir önem arz edeceği düşünüldükten sonra üzerinde uzun yıllar çalışmalar yapılmış ve ıslah edilmiştir.

Teff Grass’ın iki çeşidi vardır;
- Tahıl tipi Teff
- Ot tipi Teff.

Tahıl tipi olan Teff, insan gıdası amaçlı olarak üretilir. Tahıl olarak ve zayıflama çayı olarak kullanılır, hayvan gıdası amaçlı kullanılmaz.
Ot tipi Teff Grass ise ıslah edilerek hayvan gıdası olarak kullanılır hale getirilmiştir.
 

 

 

 

 


Dünyada ünü hızla artmış ekimleri her geçen gün artış göstermektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin vazgeçilmezi olmuştur. Hayvan beslemede büyük bir görev ifa etmektedir.

Teff Grass otunun özelliklerinin başında yazlık bir yem bitkisi olması ve yaz sıcaklarında hızlı büyümesi gelir. Susuzluğa ve kuraklığa son derece dayanıklı olan Teff Grass tohumu aynı zaman da su baskınlarına da çeltikten sonra en dayanıklı bitkidir.



Teff Grass sezon boyunca 4 kez biçilir. Her biçimde 800 kg kuru ot, 2.5 ton yeşil ot verir. Yüksek verim ve besin değerlerine sahiptir. İnce saplı ince yapraklı mükemmel bir yem bitkisidir. Çok kaliteli kuru otu ve ot silajı olduğu gibi otlatmaya da uygundur yeşil yedirilmesinde bir sakınca yoktur. Yeşilinde %20 ham protein, kurusunda %15 ham protein vardır. Tüm hayvanlar severek tüketir, hayvanlar verim ve kondisyon artışı sağlar.

Çiftçilerimiz aldanmamak için orijinal ithal OECD belgeli tohum ekmelidir.

Detaylı Bilgi Almak İçin ve Sipariş İçin
Torunoğlu Tohumculuk
0 532 266 40 41 – 0 322 239 88 08